Ledelsesinformation

Ledelsesinformation. Hvordan sikrer man, at virksomhedens strategi implementeres planmæssigt?

Ledelsesinformation drejer sig om at tilvejebringe overblik og et fyldestgørende beslutningsgrundlag. Data til ledelsesinformation findes først og fremmest i virksomhedernes økonomisystemer, men valg af ledelsesinformationssystem er afgørende for, om du kan få den maksimale værdi ud af alle de data, du har til rådighed.

 

Hvad er Ledelsesinformation?

Ledelsesinformation og ledelsesinformationssystemer dækker den rapportering, som en virksomhed/organisation producerer for at beslutningstagerne kan tage beslutning baseret på fakta frem for fornemmelser.

Ledelsesinformation kaldes også ofte business intelligence.

 


Microsoft Dynamics Nav logo

Acinta Ledelsesinformationssystem

Acinta Intelligence Suite giver dig et ledelsesinformationssystem, hvor alle nøgletal defineres vha. en datamodel, og hvor alle informationer er samlet som logiske begreber - dimensioner - så rapporterne bliver brugervenlige. Faktisk så brugervenlige at enhver kan lære at lave rapporter selv uden programmering.

Med Acinta Intelligence Suite kan du levere ledelsesinformation til alle niveauer i organisationen:

  • Automatisk distribution af rapporter via e-mail
  • Visuel rapportdesigner
  • Analytisk ledelsesinformation (OLAP) med bl.a. drill-down, drill-through og morphing
  • Eksport til PDF

Ledelsesinformation - eksempel på dashboard


Ledelsesinformation - eksempel
Med Acinta Intelligence Suite kan ledelsesinformation præsenteres i dynamiske dashboards. Dashboards giver større overblik ved at samle flere slags ledelsesinformation på ét skærmbillede og lade brugeren vende og dreje data dynamisk for detaljeret analyse.


Ledelsesinformation kan fås i færdige pakker til kendte økonomisystemer: Ledelsesinformation til C5, Ledelsesinformation til Nav, Ledelsesinformation til Ax, Ledelsesinformation til XAL, Ledelsesinformation til Visma Business.  
 

Regneark og ledelsesinformation

Regneark er ofte mellemstadiet mellem den simple rapportering i Microsoft Dynamics Nav og et ægte ledelsesinformationssystem. I et regneark som Excel kan man f.eks. tilføje grafer og avanceret formatering og muligheden for manuelt at indtaste data gør det let at lave prototyper på rapporter.

Regneark er vanskelige at administrere centralt og derfor bliver resultatet med tiden et virvar af rapporter med meget manuelt vedligehold.


Ledelsesinformation i Excel regneark
Rapport i Excel

Ledelsesinformation med Microsoft Dynamics Nav

Hvis du har et Microsoft Dynamics Nav system, så har du sikkert arbejdet på at udtrække ledelsesinformation vha. den indbyggede rapportgenerator i Microsoft Dynamics Nav og med regneark.

Microsoft Dynamics Nav's rapporter har begrænsede funktioner og formateringsmuligheder til ledelsesinformation. F.eks. kan Microsoft Dynamics Nav kun vise data som lister.


Ledelsesinformation i Microsoft Dynamics Nav 
Rapport i Microsoft Dynamics Nav


Læs også om ledelsesinformation andre steder på nettet:

Blogspot

Squidoo


      

Læs mere om ledelsesinformation til Microsoft Dynamics Nav

Acinta Intelligence Suite >>

Med programmerne i Acinta Intelligence Suite kan du bygge et dynamisk ledelsesinformationssystem baseret på en datamodel over dit økonomisystem, CRM system mv.

 

Business Intelligence til Nav >>

Spar tid på dit nye ledelsesinformationssystem med Acinta Shortcut: En foruddefineret datamodel, der indeholder gennemarbejdede dashboards samt de mest almindelige nøgletal.

Dashboards >>

Dashboards giver den ultimative præsentation af ledelsesinformation og gør dataanalyse til en oplevelse.